29. juli 2011

det gode liv

Juli'n er straks ferdig. Hagen er full av bær, og tuppsipia LIKER det ja!!!! "Jobæ å båbæ" e toppen. Men bringebæra kan hu mor ha for sæ sjøl - det samme gjeld stikkelsbæra. NEI TAKK.

Det e godt å sjå kor Ine trives utendørs, der hu trampe rundt omkring, dog ikke langt unna mamman. Itj akkurat verdensutforsker nei - hu hold sæ nære enda. Helt greit det. Bli vel anna låt i pipa en dag ska du sjå.
Ine har ferie enda - godt at hu e heim, men æ kjenne at kvardagen og barnehagetid nærme sæ ja.

"vakne beibi - mat!"

"yssj - sove beibi"


Andreasgutten veks og trives, og bli etterkvart flink te å leik sæ sjøl. Storesøster kreve MY oppmerksomhet, og da må lillegull te tider "klar sæ sjøl." Derfor e det helt greit at Ine snart starte på barnehagen igjen.



Herre uka har mamsen og barna feriert på høtta te Koen's. Ine fikk bli med gjengen opp på mandagen, mens Andreas, hundan og æ dro opp på tirsdagen. Frode jobbe som sagt + at han hadd vakt. Derfor vart itj han med. (han kosa sæ i elva på kveldstid i stedet)
Ine (og vi anneran å) SUPERTRIVES, med oppmerksomhet i fra alle hold - HELE TIDA!!!!


My leik både inne og ute, fisketur (i et myrhøl), grilling, kortspill og besøk i Trollparken - kanondaga vart det!
Fikk og te et besøk i uglemsmoen, te fam.elverum/slungård. Hælledussan for en fin sjarmør som har kommi te verden :-) Æ benytta sjansen te å kunn fær en liten tur for mæ sjøl, når man hadd så mange gode barnepassera.




I skrivende stund e Frode og Trond oppi Meråker med et "flyttelass" - det e stadig ting som ska opp te høtta, og vi glede oss masse te Frode e ferdig med vakta for herre gangen. Da ska det bli høtteliv i fjellbygda igjen. Lengte allerede etter å fær oppover!


Te vi kjæm oss på fjellet igjen, så håpe æ vi fortsatt får fine sommerdaga her hjemme. Tida går med te leik inne og ute, med både stort og smått. Det e jammen godt å vær mamma! Herlig å ha begge to småttisan hjem sammen med sæ. Godt å oppleve verden sammen med dæm - kjenne at det sitre i kroppen av små og store gleder dæm oppleve. Mammalykke!!!!
Dog føre "mammafølelsen" te at det gjør ekstra vondt når en sånn forferdelig opplevelse som Utøya (og regjeringskvartalet) skjer. Æ kjenne at vonde ting som skjer i verden har blitt hakket vondere etter at æ sjøl vart mamma. Alt forsterkes. Det har vært ei tung uke, med mange følelsa og tanka rundt tragedien som skjedd forrige uke. Sjøl kjenne æ ingen som mista livet eller vart skada, men alle kjenne nånn som kjenne nånn...
Tåran kjæm når æ tenke på ka ungdomman på leir fikk oppleve, og på foreldre som fikk grusomme telefona fra de livredde ungan sine...
I det siste har æ vært mang gang inn på rommet te ungan på kveldstid, bare for å sjå på "godheta" som ligg der. Glad e æ, for at dæm ikke vet kor grusom verden e. Det e my trøst i å stryk på et varmt kinn og hør på barnepusten, for det kan bli for my te den som e voksen å. Godt e det da å sjå koss nasjonen reagere på det som har skjedd.

I en sånn situasjon ser man igjen kor VIKTIG det e at vi vise TOLERANSE for andre. Nestekjærlighet - empati - åpenhet - fellesskap - LIKEVERD. At vi er VI - på tvers av religion, hudfarge, meninga etc... En sånn verden ønske æ at mine unga ska veks opp i - at demokratiet Norge har rom for "brune,røde, hvite, gule" med ulike meninger og trossyn, for inni er vi like!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Free Hit Counter