14. mars 2010

snø, snø og atter snø....

Og æ som trudd at våren va her no... va ut med salt og strøsand for nånn daga sia, for å få vekk siste hålka som låg i gårdsveien vårres. My vits ja!!! Ser ut som adressa.no får rett for en gangs skyld - dæm meldt nemlig 70cm snø i Trondheim te uka. På god vei no! Og bli itj nå minder IRRITERT når brøytemannen vårres ikke gjør jobben sin. Har snakka me han maaaang gang om at han faktisk ska ta helt oppå gården te oss, ikke bare i svingen. Han får betalt for det. Men når vi ikke e hjem, og gårdsplassen faktisk står uten bila...nei da ska han itj brøyt her nei, for da e jo ingen heim... IDIOT!!!!!!!!



For vi har vært oppi Stugudal'n sia torsdagen - snødd der og gitt. Takk og pris for 4-hjulstrekk. Vi ska aldri ha nå anna...


Sammen med bestemor og bestefar har vi kosa oss på høtta i flere daga. Ine hadd det som plommen i egget, og det va itj nå verre for Ira og Figo heller. Dæm bli helt tullat når dæm merke at vi har kommi fram dit. Rase rundt omkring, men må nok stå i band når dæm e ute. Ellers hadd dæm dratt langt inn på fjellet etter rypa...
Vi har vært på skitur kvar dag. Ikke bestandig enkelt, da det lava ned med snø te tider. Frode med pulken virka som brøytebil - ha ha. Stakkars Ira som mått gå foran og trekk. Figo va heldigar, og mått bare slites med mæ på slep...


Det e tydelig at vi e i fjellet ja, for makan te værskifte har æ aldri opplevd. På lørdagen hadd vi brukbart vær da vi dro fra høtta. Vi tusla i vei innover mot Falkberget, og mens vi signert turboka kom styggværet.
Vi rakk å snøre jakken skikkelig igjen, og så va det i gang. Det blåst og snødd masse. Heldigvis hadd vi hundan, for dæm leda an med oss på slep. Vi såg kun rævva på kvar vårres hund, og ikke nå mer. Ine hadd det nok best, der hu sov i pulken. Lunt og godt! Hu våkna itj før omtrent et par hundre meter før høtta.


Øyenvippan speika og klistra igjen øyan. Ikke godt! Bra å vær kjent i terrenget, for da va det lettar å motiver sæ for å kom heim. MEN - da vi hadd kjørt ned siste bakken før vannet, skein plutselig sola fra skyfri himmel... E det mulig si æ bare. Skikkelig påskestemning vettu!!!!! Så da va det bare å kos sæ den siste biten heim.



Det hadd kommi 6 - 7 cm med snø fra vi gikk fra Falkberget, og sporan vårres låg under et fint teppe av hvite krystalla :-)








Såg ut som litj-pia kom bort, men hu hadd det skikkelig godt nedi der :-)





Va blid og fornøyd da hu våkna. Hærlig å vær på tur ja!!!!

No glede vi oss te å reis tebake på fjellet i påska. Ira og Figo har blitt stødig i sporet, og går stort sett rett framover. Trekke bra gjør dæm og! Men det hende sæ dæm søke ut te sidan når det kjæm litt god rypelukt i nesen. Vi såg masse spor rundt skiløypa, så det e nok nånn fugla uti der enda. Så får vi håp dæm får en fin periode fram mot høsten, med my go mat og passende vær. Håpe på mange store kull som får leve lenge!!!!


Ine og æ starta på turen opp te Stugudal'n tidlig på torsdagen. Før vi dro oppi høtta, så besøka vi Berit og Synne. Synne va i barnehagen da vi kom, men kom heim seinar utpå dagen. Kjempekoselig å sjå om dæm - bli så alt for leng i mellom, no som vi har tenkt å gjør nå med!

Frode slutta tidligar på jobb, og pakka alt utstyr i bila og møtt oss i Selbu. Paugåt'n satt vi igjen te Sissel og Preben. "bare sett den i garasjen du" sa Sissel... ho ho ho. Der stod den tørt og fint mens demmers egen bil snødd ned utenfor!!!!! No kan du angre dæ no! Får vel itj lån den garasjen nå mer...

Stakk såvidt innom husdøra te fam. Uthus, og der vart æ møtt av en stor gutt som stabba avsted med mamman sin. Her hold itj det å kryp på golvet nå mer nei - her ska det gåes!!!! Hærlig :)


Ny uke, full av aktiviteta, står for tur. Vi glede oss. Ine har blitt 6 mnd, og e stadig mer aktiv. Vi kose oss begge to, og glede oss te å utforske verden sammen enda mer i uka som kjæm.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Free Hit Counter