27. nov. 2011

advent

Så er adventstida her - ENDELIG!!!!! Omtrent den beste tida i året, som ender i favoritthøytida her i huset. (har sagt det før, sier det om og om og om igjen!) Og for en start på årets advent - SNØ. "Mamma, mamma. Sjå, mamma - SNØØØØØØ. Snø ute, mamma, sjå mamma..." O'herlige søndag det ble gitt. Det har blitt mye utetid i dag. Først en god runde på formiddagen, og så igjen på ettermiddagen. Bare litt soving og middag i mellom. Mens hundene fræsa rundt og rundt og rundt, har vi tobeinte kjørt akebrett, dissa, leika i sandkassa / snøkassa, og laget snømenner. Ikke så store i størrelse, men stolte av dem er vi likevel.



Også Andreas syntes snø var arti. Fint å sitte i sandkassa og "være med." Akebrettet var en stor suksess, og storesøster var faktisk flink nok til å dele, sånn at gjengen fikk hver sin tur med mamsen.
DOG - etter en gooood stund ute i snøværet, var nok NOK!!! "Den siste fotoknipsinga kunne du ha spart deg, mamma"

Da var det godt at pappan kunne ta med lillebror inn..



Ettermiddagsøkta ute fortsatte i samme stil som tidligere på dagen...














Ellers har de siste dagene vært fyllt av hverdagslige ting og en kanon forestilling i Olavshallen. For å ta det siste først, så var finstasen funnet fram i går, klart for middag på by'n og konsert med Halvdan Sivertsen etterpå, sammen med Ann-Siri og Per-Egil. Dessverre har Frode vært litt forfulgt av sykdom i det siste, og i helga blusset feberen opp igjen. Resultatet ble sofasliting alene, mens resten tok med seg bror Hans på bytur i stedet. Det ble koselige timer vekk fra hverdagen!

Hverdag ja. Bleier, mat, soving, trilletur, tenner som popper fram, kryping framover (ENDELIG!!), jaktturer i ny og ne, sykdom (heldigvis ikke for de små), vasking, baking, hårklipp... Ja, sånn går nå dagan.

Andreas er endelig på vei framover. Smått om senn - koden er knekt! Det blir nok bare å passe på juletreet i år også...



Er ellers meget fornøyd med at julegavene er i boks. Tror de fleste kalendergavene er på plass også, uten at jeg har sjekka 100%. "Jul" har så langt ikke vært et forståelig begrep for Ine, men etterhvert som vi ser på bilder / video fra i fjor, adventslys som tennes, rødnisser og blånisser, "på låven sitter nissen" (forestilling i skomakergata, ep 22) m.m, så er et nytt ord på vei inn i Ines ordforråd. Og hun LIKER det!!!


rampejenta vår...


...og tante si kospie (stort sett det svaret vi får, selv om både mamman og pappan skulle hatt et anna svar...)





Adventslys inne og ute er på plass. Julegardinene på kjøkkenet er kommet opp, og skapene fylles av nisser på kopper og kar. Jo, jula er på vei, og det er vi meget fornøyd med alle mann alle!

1 kommentar:

  1. Hei du ble trukket ut på give awayen min:)
    Hvis du ønsker premien tilsendt, så send meg adressen din på
    liza.jenssen@gmail.com

    Det ser ut som dere har en ordentlig koselig adventstid.

    Klem
    Lilza

    SvarSlett

 
Free Hit Counter